İnşaat ve iş makineleri sektöründe yaşanan gelişmeleri, 27 yıldır hiç ara vermeden okuyucularına aktaran Makina Market, hala ilk sayıdaki heyecanı ile yayın hayatını sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

ACARYAYLA “HITACHI” İLE YEŞİLLENİYOR

ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNDE YER ALAN VE GEÇTİĞİMİZ YIL YANARAK BÜYÜK TAHRİBATA UĞRAYAN ACARYAYLA, YENİDEN AĞAÇLANDIRILIYOR. BÖLGENİN AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASINI ÜSTLENEN ÖZDEMİR ORMANCILIK, MEYİLLİ ARAZİDEKİ TERAS YAPIMINDA DÜŞÜK YAKIT TÜKETİMİ VE YÜKSEK PERFORMANS SUNAN HITACHI MİNİ EKSKAVATÖRLERİNİ KULLANIYOR.

 

Uzun yıllardan bu yana ormancılık alanında faaliyetlerini sürdüren Özdemir Ormancılık, 2010 yılından itibaren insan gücüyle yürüttüğü çalışmalarını, iş makineleri sayesinde kolaylaştırdı. Bölgedeki orman arazilerinde aktif olarak rol alan firma, yanarak büyük zarar gören Acaryayla’nın ağaçlandırma projesini üstlendi. Alanın ağaçlandırılması için tüm gücünü seferber eden Özdemir Ormancılık, makine parkında yer alan Hitachi ZX48U-5A ve ZX65USB-5A mini ekskavatörleriyle eğilimli ve dik yamaçlarda teras yapımını hız kesmeden sürdürüyor.

 

 

 

ALİ ÖZDEMİR – FİRMA SAHİBİ

HITACHI İLE DİK YAMAÇLARDA TERAS YAPIMI

 

Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan ve geçen sene çıkan yangın sonucunda tahribata uğrayan Acaryayla’nın yeniden ağaçlandırılması için alanın altyapısını düzenlediklerini ifade eden firma sahibi Ali Özdemir, “Ağaçlandırma projesinde Hitachi markasına ait 3 adet ZX48U-5A ve 2 adet ZX65USB-5A olmak üzere toplam 5 adet mini ekskavatörle çalışıyoruz. Eğimli ve dik arazilerdeki teras yapımında genellikle 4 – 5 tonluk makineler kullanılıyor. Biz de bu projemizde Hitachi mini ekskavatörleri tercih ettik” dedi. Hitachi’nin mini ekskavatörlerini uzun yıllardır kullandıklarını ve bu zamana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadıklarını kaydeden Ali Özdemir, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bu zamana kadar farklı markalara ait birçok iş makinesi kullandık. Hitachi’nin mini ekskavatörlerini kullanmaya başladıktan sonra aradaki farkı çok daha iyi anladık. Hitachi’nin birçok noktada artı yönünün olduğunu söyleyebilirim. Makinemiz 2013 model olmasına rağmen hala ilk günkü gibi sorunsuz bir şekilde çalışıyor.”

 

KONFORLU ÇALIŞMA ORTAMI

Operatör açısından Hitachi mini ekskavatörlerinin çok rahat bir makine olduğunu belirten Özdemir, “Zaman zaman makineyi kullanıyorum. Operatör gözüyle makineyi değerlendirdiğimde mini ekskavatörlerin işteki verimini çok beğeniyorum. Örneğin; Operatör arkadaşlarımız, kliması düzgün çalışan makineleri kullanmak istiyorlar. Hitachi’nin mini ekskavatörleri, klima ve konfor açısından mükemmel bir makine. Hitachi markası operatör konforuyla biliniyor. Geniş diz mesafesi, konsol ve koltuk, operatörün rahatlığı için ergonomik olarak tasarlanmış. Kabinin kapı genişliği, kolay erişim ve daha geniş görüş açısı sağlamak amacıyla 80 mm genişletilmiş. Ön cam, görüş kolaylığı sağlarken giriş basamağı kolay erişim için alçaltılmış. Operatör konforunu arttıracak kol dayanağı, içecek tutacağı ve koltuk arkası gözü gibi kısımları da eklenmiş” dedi.

 

“YAKITI BİTİREMİYORUZ”

 

Günde 9 saat yoğun bir tempoyla çalıştıklarını söyleyen Ali Özdemir, “Hitachi ZX48U-5A’in deposu 60 litre ve bir depoyu akşama kadar bitiremiyoruz. Makinelerimizin düşük yakıt tüketimi sayesinde giderimizi düşürerek, karlılığımızı artırdık. Bunun yanı sıra daha az yakıt için EKO modu, daha çok üretim için ise PWR modunu seçilebiliyoruz. Yapılacak işin ihtiyacına göre en uygun modu seçerek yakıt tüketimi en aza indirebiliyoruz. Ayrıca otomatik rölanti özelliği yakıt tasarrufuna katkıda bulunuyor. Kontrol levyesi nötr pozisyonunda bırakıldıktan 4 saniye sonra sistem, motoru otomatik olarak rölanti seviyesine düşürüp, yakıt tasarrufuna katkıda bulunuyor” ifadelerini kullandı.

 

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

METSO OUTOTEC ASCENDUM MAKİNA GÜVENCESİYLE TÜRKİYE'DE

SONRAKİ HABER

MERMER OCAKLARININ YÜKÜNÜ CASE CX500C ÜSTLENİYOR

BENZER HABERLER
Total
0
Share