Aydın Vinç, İstanbul’un simge yapılarından olan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) inşaatında 700 ton kapasiteli Demag AC 700 ve 500 ton kapasiteli Demag AC 500 teleskopik mobil vincleri ile çözüm ortağı olarak görev aldı. Firma, projede kapsamındaki binanın çatısında yer alan çelik konstrüksiyon ekipmanlarının kaldırılması ve montajında inşaat firmasına destek verdi. AKM’nin 2021 yılında açılması planlanıyor
Türkiye ağır kaldırma sektörünün önemli firmalarından biri olan Aydın Vinç, çözüm ortağı olarak görev aldığı projelerle dikkat çekmeye devam ediyor. Aydın Vinç, son olarak İstanbul’un en önemli meydanlarından biri olan Taksim meydanında yer alan Atatürk Kültür Merkezi Yenileme Projesi’nde görev aldı. Proje kapsamında yenilenen Atatürk Kültür Merkezi’nin çatısında yer alan çelik konstrüksiyon ekipmanlarının kaldırılması ve montajında inşaat firmasına destek verdi. Firma, ağır kaldırma çalışmaları için Demag AC 500 ve Demag AC700 teleskopik mobil vinç kullandı. Böylesi önemli projelerde görev almanın sorumluluğunu hissettiklerini ifade eden Aydın Vinç Yetkilisi Halit Aydın, Aydın Vinç’in önümüzdeki dönemlerde de buna benzer önemli porjelerde yer alamaya devam edeceklerinin altını çizdi. AKM binasının 2021 yılının ilk aylarında açılması planlanıyor.
Aydın Vinç tecrübesi
Aydın Vinç’in uzun yıllardır sektörde faaliyet gösterdiğini ve çok uzman bir kadroya sahip olduğunun altını çizen Aydın Vinç Operatörü İsmail Irmak, “Aydın Vinç her projesini başarılı ile tamamlıyor. Çünkü sahada çalışan kadrosu çok tecrübeli ve çalışmalarında oldukça hassas davranıyor” şeklinde belirtti. Aydın Vinç’in kurumsal bir yapısı olduğunun altını çizen Irmak, “Aydın Vinç ile çalıştığım için oldukça mutluyum” dedi.
Yüksek tonajlı vinç kullanmanın nasıl avantajları var zorlukları
Yüksek tonajlı vinç kullanmanın tecrübe ve sorumluluk gerektirdiğini ifade eden Irmak, “ Ağır kaldırma operasyonlarında kaldırılacak ekipmanların tedariki, çalışan personelin uzman ve tecrübeli olması oldukça önemli” dedi. Yüksek tonajlı vinç kullanan operatörlerin çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Irmak, “Her an dikkatli olmanız gerekiyor. Yüklerin kaldırma ve yerleştirmesinde yapacağınız ufak bir hata geri dönülemez facialara yol açabilir” dedi. Bu tür yüksek tonajlı makineler için öncelikle küçük tonajlı vinçler kullanarak tecrübe kazanılması gerektiğini ifade eden Irmak, “Makinanın pozisyon alması, şirketteki çalışanların karşı taraf çalışanları ile iletişimi çok önemli olduğu için öyle bir anda olmuyor. Zaman ve tecrübe gerekiyor. Bende bu şekilde yetiştim” dedi.
AKM Yenileme Projesi hakkında
1969’da İstanbul Kültür Sarayı adıyla hizmete açılan Atatürk Kültür Merkezi, 2018 yılından bu yana yenileme çalışması yapılıyor. Yeni projesinin tamamlanmasının ardından Yeni Atatürk Kültür Merkezi binasında 2 bin 500 kişilik bir opera salonu, 800 kişilik tiyatro salonu, bin kişilik konferans salonu, 285 kişilik sinema salonu, 250 kişilik oda tiyatrosu, bir sergi salonu, bir kütüphane, 885 araçlık otopark bulunacak. Yeni binanın en üst katında ise ikinci köprüden Tarihi yarımadaya kadar uzanan manzaraya sahip bir restoran yer alacak. Atatürk Kültür Merkezi’nin 2021’in ilk aylarında açılması planlanıyor.