İnşaat ve iş makineleri sektöründe yaşanan gelişmeleri, 27 yıldır hiç ara vermeden okuyucularına aktaran Makina Market, hala ilk sayıdaki heyecanı ile yayın hayatını sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

BAKAN VARANK, ORTA DOĞU VE AVRUPA’NIN EN BÜYÜK BETON DAĞITICI VE EKİPMANLARI ÜRETİM TESİSİNİ ZİYARET ETTİ

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK, ORTA DOĞU VE AVRUPA’NIN EN BÜYÜK BETON DAĞITICI VE EKİPMANLARI ÜRETİM TESİSİNE SAHİP OLAN BOOM MAKİNA’YI ZİYARET ETTİ. FABRİKADAKİ İNCELEMELER SIRASINDA AÇIKLAMALARDA BAKAN VARANK “BOOM MAKİNA, DÜNYADAKİ EN BÜYÜK ÜRETİCİLERDEN BİRİ VE 75 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR” DEDİ.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Boom Makina’nın İstanbul’daki fabrikasını ziyaret etti. Fabrikadaki incelemenin ardından açıklamalarda bulunan Varank, Boom Makina’yı 1990 yılında 100 metrekare bir atölyede 3 ortağın kurduğunu ve kendi teknolojisini geliştirebilen beton dağıtıcı boom makinesini sıfırdan tasarlayıp ürettiğine dikkati çekti.

 

 

75 ÜLKEYE İHRACAT

Bakan Mustafa Varank, fabrikanın bugün ise 16 bin metrekare alanda hidrolik boom imal ettiğini ve böylece dünyadaki en büyük 5 imalatçıdan biri olduğunu belirterek, “Firma, Orta Doğu ve Avrupa’nın en büyük beton dağıtıcı ve ekipmanları üretim tesisine sahip olarak 75 ülkeye ihracat yapıyor. Yüzde 100 ihracatla çalışan firma, böyle bir makinanın ihtiyaç olduğunu görerek sabit beton dağıtıcı boomları üretmeye başladı” ifadelerini kullandı.

 

 

BOOM MAKİNA EN BÜYÜK ÜRETİCİLER ARASINDA

Üretilen makinaların paletli versiyonlarının da olduğu bilgisini paylaşan Varank, fabrikanın farklı inovasyon çalışmaları yaptığını söyledi. Varank, firmanın ürünlerinin tamamını yurt dışına ihraç ettiğini belirterek, “Dünyanın önemli, hatta nükleer santral projelerinde, özellikle dar alanlarda beton dökülmesi gereken projelerde bu tür makineler kullanılıyor. Dünyadaki en büyük üreticilerden biri. Türkiye’de üretim ve büyümenin ne demek olduğunu sanayicilerimiz iyi biliyor. Katma değerli ürünleri üreterek büyümek çok daha değerli.” diye konuştu. Firma tarafında üretilen ürünün kilogram başına ihracat değerinin 13,5 avro olduğunu vurgulayan Varank, Türkiye’nin ortalama kilogram başına ihracat değerinin 1,5 dolar seviyesinde olduğu düşünülürse bunun öneminin daha iyi anlaşılacağını ifade etti.

 

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

HAMM, ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ İÇİN ISO 14001 UYARINCA SERTİFİKALANDIRILDI

SONRAKİ HABER

XCENTRIC RIPPER, NUH ÇİMENTO FABRİKASINDA İŞ BAŞINDA

BENZER HABERLER
Total
0
Share