İnşaat ve iş makineleri sektöründe yaşanan gelişmeleri, 27 yıldır hiç ara vermeden okuyucularına aktaran Makina Market, hala ilk sayıdaki heyecanı ile yayın hayatını sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Borusan Cat, dijital çözümleriyle müşterilerini memnun etmeye devam ediyor

Caterpillar iş makinelerinin yaklaşık 30 yıldır distribütörlüğünü yapmaya devam eden Borusan Cat, 2023 yılında, faaliyetlerini yürüttüğü 6 ülkede, toplam ciro miktarını 1.5 milyar doların üzerine çıkartarak yeni bir rekor kırdı. Ticaret hacminin genişlemesinde son yıllarda yöneldikleri dijitalleşme ve sürdürülebilirlik çalışmalarının etkili olduğunu söyleyen Borusan Cat İcra Kurulu Başkanı Özgür Günaydın, Müneccim, WeKing, Sesli Arıza Tanıma, Boom360 uygulamaları ile makine kullanıcılarına proaktif bir iş modeli sundukları, bu yönelimin de iş potansiyelini daha fazla artırdığını kaydetti.

“Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz” anlayışıyla Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Uzak Doğu Rusya olmak üzere 6 ülkede 3000’den fazla çalışma arkadaşıyla faaliyetlerini sürdüren Borusan Cat, 2023 yılında 6 ülkede 1.5 milyar doların üzerine çıkartarak rekor ciroya ulaştı. Şirketin, mali sonuçlarının artışına devam etmesinde sürdürülebilirlik ve dijitalleşmeye yönelik atılan adımlarının etkisinin oldukça fazla olduğuna ifade eden Borusan Cat İcra Kurulu Başkanı Özgür Günaydın, proaktif çözümlerle müşterilerine ürün ve hizmeti kendilerinin seçtiği, kişiye özel kurgulanan çözümlerle farklı ihtiyaçlara yönelik 7/24 hizmet veren bir iş modeli ile katkı sağladıklarını belirtti. Özgür Günaydın, Borusan Cat, tarafından hayata geçirilen dijital teknolojilerin önemini vurguladı ve müşterilere fayda sağladığını belirtti.

Özgür GÜNAYDIN – Borusan Cat İcra Kurulu Başkanı

Borusan Cat, B’DAHA Exchange programı ile sektörün ihtiyaçlarına karşılık veriyor

İş makinesi sahiplerinin makinelerinde meydana gelen arızaları düşük maliyetli ve hızlı çözmek, bu alanda yer alan firmaları diğerlerine göre daha fazla öne geçiriyor. Bu konunun bilincinde olarak hızlı ve düşük maliyetli uygulamaları hayata geçirdiklerini vurgulayan Özgür Günaydın, “İş makineleri sektörü Türkiye’de ve dünyada büyük oranda bakım-onarım gerektiren durumlara en hızlı cevap veren kurumların yarışta öne geçtiği reaktif bir sektör. Sektörün yüzde 90’ından fazlası bu iş modelini izliyor. Dönüşüm yolculuğunu “arızaları daha önceden bilebilirsek ne olur?” fikri ile başlatan Borusan Cat, reaktif olarak ele alınan bu süreçleri proaktif bir yapıya dönüştürmeye 2017 yılında başladı. Sektörün ve müşterilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran Borusan Cat, rekabette yeni oyuncuların katıldığı pazar içerisinde, arızaları oluşmadan önce tahminlemeyi hedefleyen yeni bir iş modeli üzerinde çalışmalara başladı. Sektörde rekabetin henüz oluşmadığı alana odaklandı. Bu kapsamda B’DAHA ismi ile proaktif bir iş modelini uygulamaya aldı” İfadelerini kullandı.

Borusan Cat, AR-GE çalışmalarıyla sektörde fark yaratıyor

Son yıllarda sektöre sundukları çalışmalardan bahseden, Özgür Günaydın, “Borusan Cat olarak dijital dönüşüm ve teknoloji çalışmalarımız kapsamında Ar-Ge ve dijitalleşmeden sorumlu ekiplerimizle sektörümüzde fark yaratan, öncü uygulamalara imza atıyoruz. Geliştirdiğimiz yeni ürün ve iş süreçleri ile müşteri deneyimini artırırken, kurum içi hız ve verimi en üst seviyeye taşımayı amaçlıyoruz. Son yıllarda sunduğumuz yeni ürün ve hizmetlerle sektörümüzde teknolojinin liderliğini üstleniyoruz. Müşterilerimize ve sektörümüze kazandırdığımız değer yaratan teknolojilerimiz yanı sıra bugüne kadar 3’ü onaylı 5’i süreçte ilerleyen 8 patentimiz, 4 marka tescilimiz mevcut. Bunlar: Müneccim, WeKing, Sesli Arıza Tanıma, Boom360” diyerek iş makinelerindeki arızaların erken tespit edilmesinde kullandıkları sistemleri açıklamaya devam etti.

Dijitalleşme çalışmaları hız kazandı

İş makineleri sektörü, arızalara en hızlı cevap veren kurumların yarışta öne geçtiği reaktif bir sektör. Müşteriler ise büyük yatırımlarının karşılığı olarak iş makinelerinin en az yüzde 90 oranında iş sahasında çalışabilir olmasını bekliyor. Arıza durumlarında ise mümkün olduğunca hızlı ve düşük maliyetli bir servis istiyor. Yenilikçi iş modelimiz “B’DAHA” ile birlikte dijitalleşme çalışmalarını hızlandırdık. Tamamı Türk mühendislerden oluşan 60’tan fazla kişilik Borusan Cat Ar&Ge merkezini kurduk. “İş Analitiği ve Süreç Mükemmelliği” ile “Strateji ve Büyüme” birimlerini oluşturduk. Veri madenciliğinin yanında, süreç madenciliği başlattık. Bugün, Ar-Ge ve dijitalleşmeden sorumlu 90’dan fazla kişilik personel bulunuyor. Yenilikçi iş modeli “B’DAHA” ile birlikte gelişen dijitalleşme çalışmalarının sonucu olarak Müneccim uygulaması hayata geçti” dedi. 

‘Müneccim’ ile sorunları önceden tespit edin

Günaydın ayrıca Müneccim uygulaması ile iş makinelerindeki sorunları daha büyümeden tespit ederek, bakım ve tamir maliyetlerini önemli ölçüde azalttıkları, böylece verimli bir çalışma modelini desteklediklerini ifade etti. Günaydın yapay zeka destekli Müneccim uygulamasını anlatarak, “Müneccim, iş makineleri üzerinde bulunan sensörler sayesinde oluşabilecek arızaları ve arıza zamanlarını önceden tahmin edebiliyor. Yapay zeka olması nedeniyle her bir vaka tespiti Müneccim’in öğrenme kapasitesini artırıyor. 2017 sonu 2018 sene başında hayata geçmesiyle birlikte yüzde 15 seviyesinde bir doğrulukla arıza tespiti yapan Müneccim bugün yüzde 96’ya varan hassasiyetle arıza olasılığını ölçebiliyor. Müneccim ile iş makinelerinin yüzde 80’i IoT ağına katılmış durumda. Erken tanıya olanak veren Müneccim, iş makineleri komponentlerinde oluşabilecek arızaları önceden tespit ederek, olası arızaların büyümesini engelliyor. Müneccim’in sunduğu erken tanı ile daha düşük maliyette ve daha hızlı onarım süreçleri ortaya çıkıyor. İş sahalarının da devamlılığı sağlanıyor. Böylelikle müşterilerin temel beklentileri tam olarak karışılıyor. Borusan Cat’te yer ve mekandan bağımsız çalışılması yeni neslin şirketi tercihinde önemli rol oynuyor” şeklinde konuştu.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Avrasya Tüneli ne kadar güvenli ?

SONRAKİ HABER

Yanmar, düşük gürültülü midi ekskavatörlerini pazara sunuyor

BENZER HABERLER
Total
0
Share