İnşaat ve iş makineleri sektöründe yaşanan gelişmeleri, 27 yıldır hiç ara vermeden okuyucularına aktaran Makina Market, hala ilk sayıdaki heyecanı ile yayın hayatını sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Develon, uzaktan bağlantılı TeleOperasyon sistemiyle dikkat çekiyor

Güney Koreli iş makinesi üreticisi (Doosan) yeni adıyla Develon, ilk kez Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Bauma 2019 Fuarı’nda sektörde bir ilk olarak dikkat çeken 5G altyapısını kullanan “TeleOperasyon” sistemini tanıtmıştı. Bu teknolojinin aktif şekilde kullanılabileceği yakın zamanda paylaşılan video ile tekrar kanıtlandı. Bu video ile Almanya’daki operatörün Güney Kore’de bulunan inşaat sahasında uzaktan çalışma gerçekleştirdiği görülüyor.

HD Hyundai Infracore, grup çatısı altında bulunan Develon, geliştirdiği ürün ve hizmetleriyle iş makinesi sektöründe öncü olacak adımlar atıyor. Bu doğrultuda hayatımızın her alanında görmeye başladığımız 5G teknolojisiyle iş makinelerinin uzaktan kontrolünü mümkün kılmayı hedefliyor. Develon’un geliştirdiği TeleOperation sistemiyle iş ve inşaat makinelerinin uzak kontrol edilebileceğini ifade eden firma yetkilileri, ilk kez Münih’teki Bauma 2029 Fuarı’nda operatör kabininden Güney Kore’nin Incheon kentinde bulunan Doosan DX380LC-5 40 tonluk paletli ekskavatörünü kullandı.

Bir makineyi uzaktan kontrol eden ilk gösteri

İş ve inşaat makinesi sektöründe bir ilk olarak tanıtılan uzaktan kontrol sistemi Bauma 2019 Fuar’ında da büyük bir ilgi uyandırmıştı. Güney Koreli telekomünikasyon ve veri hizmetleri şirketi LG U+ ile birlikte geliştirilen TeleOperation, Develon’un (Doosan) fuar standında 5G telekomünikasyon teknolojisini kullanarak sekiz saatlik zaman farkına sahip konumlar arasında bu kadar büyük bir mesafe boyunca bir makineyi uzaktan kontrol eden ilk gösteri olma özelliği taşıyor.

Daha etkili uzaktan kumanda oluşturmanın yolları aranıyor

Üreticinin sistemindeki yeni 5G ağı, ultra güvenilirliği ve düşük gecikme süresiyle 4G ağına göre 10 kat daha hızlı bant genişliği ve 10 kat daha düşük gecikme süresi sağlıyor. Dahil edilen özel özellikler arasında, zaman gecikmesinin azaltılmasında önemli bir faktör olan, hızlı video aktarımına (kodlama ve kod çözme ile) sahip, düşük gecikmeli bir video iletim modülü bulunuyor.

Endüstriyel atıkların imhası gibi tehlikeli uygulamalarda çalıştırılması düşünülüyor

Genel hafriyat uygulamaları için kullanılabilen yeni Teleoperation sistemi, ekskavatörlerin tehlikeli, toksik veya radyoaktif maddeler içeren endüstriyel atıkların imhası gibi tehlikeli uygulamalarda çalıştırılması için ideal. Ayrıca atık yığınlarının çökertilmesinde ve gömülü mayın ve diğer mühimmatın bulunduğu alanlarda da faydalı. Güvenlik, Develon TeleOperation sistemi aracılığıyla sunulan bölgeleme ve alan sınırlama işlevleriyle daha da artırılabiliyor.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Caterpillar, yeni nesil ürünleriyle sürdürülebilirliğe katkı sağlamaya devam ediyor

SONRAKİ HABER

Hitachi, yeni elektrikli ekskavatörüyle çevre odaklı yaklaşımını geliştiriyor

BENZER HABERLER
Total
0
Share