İnşaat ve iş makineleri sektöründe yaşanan gelişmeleri, 27 yıldır hiç ara vermeden okuyucularına aktaran Makina Market, hala ilk sayıdaki heyecanı ile yayın hayatını sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

EDM Dış Ticaret, elektrik gücünü Hitachi iş makinelerine entegre ediyor

Elektrikli dönüşüm çözümleri ve tecrübeli ekibi ile dizel iş makinelerinin elektrikliye çevrilmesinde öncü rol üstlenen EDM Dış Ticaret, Hitachi Construction Machinery ile uluslararası tedarikçi sözleşmesi imzaladı. Hitachi’nin dizel ekskavatörlerinin elektrik dönüşümü için hareket geçtiklerini belirten EDM Dış Ticaret Genel Müdürü Zafer Ergen, “Dizel iş makinelerinin elektrikliye dönüşümü ülkemiz ve dünyaya ciddi bir katma değer sağlayacak. Bu konuda Hitachi ile beraber elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.

EDM Dış Ticaret, 2010 yılında, ‘Electrical Drive Machine’in (Elektrikli Tahrik Makinesi) baş harflerinden yola çıkarak, Atlas GmbH ve E-Crane Türkiye temsilciliği ile elektrik dönüşüm faaliyetlerine başladı. Türkiye’de ve dünyada giderek artan talep doğrultusunda bugüne kadar 200’ü aşkın dizel iş makinelerinin elektrikliye dönüşümleri EDM Dış Ticaret tarafından gerçekleştirildi. Ar-Ge’si firma tarafından yapılan sistem ve bileşenlerinin kurulumunu başarıyla tamamlayarak, bugüne kadar sektördeki yerini koruyan EDM Dış Ticaret, çalışmalarına dönüşüm projeleriyle paralel olarak devam ediyor.

Zafer ERGEN-EDM Dış Ticaret Genel Müdürü

“200’ü aşkın iş makinesinin elektrikliye dönüşümü yapıldı”

EDM Dış Ticaret’in amacının; hızla sanayileşen ve iklim değişikliğine uğrayan dünyada, her alanda kullanılan dizel iş makinelerinin elektrikliye dönüştürülerek sıfır emisyon ile karbon ayak izini azaltmak olduğunu belirten EDM Dış Ticaret Genel Müdürü Zafer Ergen, “Firmamız, 12 yıl önce iş makinelerinde elektrik dönüşümü yapmak üzere kurulmuş bir firmadır. Şirketimizin kuruluşunda Türkiye’de ve dünyada ilk olarak dizel bir iş makinesini elektrikliye dönüştürme fikri vardı. Bugüne kadar 200’e aşkın iş makinesinin elektrikliye dönüşümü yapıldı. Müşterilerimiz bize dizel makinelerini getirdikleri zaman biz de bunları elektrikli çalışacak şekilde teslim ediyoruz. Limanlar ve maden ocaklarında faaliyetlerini sürdüren firmalar için makinelerin dönüşümlerini anahtar teslim olarak sağlıyoruz” sözlerini kaydetti.

Elektrik dönüşümleriyle avantajlar sıralanıyor

EDM Dış Ticaret, ISO 14064-1’e göre karbon ayak izini yaklaşık yüzde 35, yakıt maliyetini ise yüzde 65-85 oranında düşürerek elektrikli dönüşüm hizmetleri veriyor. Dönüşünden sonra da servis hizmetleriyle yüksek müşteri memnuniyetini sağlıyor. Firmaya gelen başvurular hakkında detaylı bilgiler paylaşan Ergen sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öncelikle biz, elektrik dönüşüm sistemlerine limanlarda başladık. Yaklaşık 8 sene boyunca liman vinçlerinin dizelden elektrikliye dönüşüm sürecini gerçekleştirdik. 3- 4 senedir de taş ve maden ocakları gibi yerlerdeki iş makinelerinin elektrikliye dönüşümünü sağlıyoruz. Elektrikliye dönüştürülen makinelerin dizele göre avantajları arasında ilk olarak karbon sıfır emisyon gibi faydaları bulunuyor. İkinci olarak yüksek anlamda işletme maliyetleri konusunda avantajlar yer alıyor. Elektrikli dönüşüm bu süreçte sürekliliği sağlıyor. Süreklilik ne demek? Müşterilerimizin kazançları arasında; daha az bakım, daha az onarım, daha az iş kaybı, daha az arıza ve daha az maliyet bulunuyor. Burada, hem doğamıza karbon salınımına bıraktığımız ayak izine çok ciddi bir fayda sunuyoruz hem de makineleri işleten müşterilerimizin ekonomik olarak tasarruf sağlamasına yardımcı oluyoruz. Müşterilerimizin makinelerini modernize ederek yeni sistem sayesinde daha az arızayla çok daha fazla verimle çalışmalarına olanak tanıyoruz.”

Hitachi ile EDM Dış Ticaret arasında iş birliği gerçekleşti

Hitachi Construction Machinery ile uluslararası tedarikçi sözleşmesi imzalayan EDM Dış Ticaret, bu anlaşma süreci içerisinde hem Türkiye’de hem de yurt dışındaki tüm Hitachi makinelerinin elektrikli dönüşüm sistemlerini iş birliğiyle gerçekleştirecek. Anlaşmanın kapsamı hakkında bilgiler paylaşan Ergen, “Yakın zamanda Hitachi ile uluslararası tedarikçi sözleşmesi imzaladık. Bu zamana kadar 200’ü aşkın özel projeyi hayat geçirdik. Bu projelerimizle, makinelerimizin dizelden elektrikliye dönüştürülmesi hem ülkemiz hem de çevremiz için ciddi anlamda önem arz ediyor. 12 senedir sürdürdüğümüz elektrik dönüşümünde kendi içimizde de gelişmeleri sağlıyoruz. Şu an fizibilite çalışmalarımız kamyonlar üzerinde sürüyor. Dizel kamyonların pilli elektrikli olarak dönüşümlerini sağlamak için son hızla çalışıyoruz. Hatta çok yakın zamanda da Türkiye’ye bunun haberini duyuracağız” açıklamalarında bulundu.

“Elimizden geleni yapmaya hazırız”

Türkiye’deki elektrikli iş makinelerinin geleceğini değerlendiren Zafer Ergen, “Kullandığımız araçlar artık elektrikliye dönüşmeye başladı. Dolayısıyla aynı egzoz gazıyla, aynı karbon emisyonu iş makinelerinde de ciddi oranda doğaya salınıyor. Firma olarak bu süreç içerisinde iş makinelerinin; gerek dünya üreticilerinin gerekse bizim gibi mühendislik firmalarının elektrik dönüşümüyle birlikte, Türkiye’de bu işin iyi yerlere varacağını ve sonunda dizelin büyük ölçüde ortadan kalkacağına inanıyoruz. Dönüştürülen veya Türkiye’ye gelen elektrikli makinelerin kendi içerisinde sınıfları bulunuyor. Dünya genelindeki iş makineleri üreticilerinin genellikle 70, 90 ve 120 tonluk ekskavatörleri maden ocaklarında bulunuyor. Müşterilerimizin de büyük çoğunluğunda bu sınıftaki makineler bulunuyor. Bunların elektrikli dönüşümü ülkemize ciddi bir katma değer sağlayacak. Makineler, elektrikle birlikte daha az maliyetle daha güvenli ve sağlıklı çalışacak. Bu konuda şirket olarak Hitachi ile beraber yapılan ortaklığımızla birlikte elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Elektrikliye dönüşüm, yaklaşık üç aylık bir süreci kapsıyor

EDM Dış Ticaret olarak sıfır makine satmadıklarını dile getiren Ergen, “Her türlü iş makinesinin elektrikliye dönüşümünü; kapasitemiz, bilgi birikimimiz ve donanımımızla gerçekleştiriyoruz. Dizel bir makinenin elektrikliye dönüşümü yaklaşık üç aylık bir süreci kapsıyor. Müşterimizin bize sunduğu makinenin üzerinde öncelikle araştırmalar yapıyoruz ve uygun ürünleri tedarik etmeye çalışıyoruz. Makine üzerinde mühendis ekibimiz tasarımları gerçekleştiriyor. Son olarak ekibimiz, makinenin uygulamasını yaparak anahtar teslim gerçekleştiriyor. Müşterilerimizin atıl makineleri veya kullanım ömrünü doldurmuş makinelerin tekrar geriye kazanımını sağlıyoruz. Bu konuda gururluyuz ve onurluyuz” ifadelerini kullandı.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de eylül ayına kadar toplam 10.910 iş makinesi satışı gerçekleşti

SONRAKİ HABER

Hareket, 11.350 tonluk tek parça yük ile yeni bir rekor kırdı

BENZER HABERLER
Total
0
Share