Urcan Makina, Magni teleskopik yükleyicilerinin Türkiye distribütörlüğünü üstlendi. Magni teleskopik yükleyiciler, Urcan Makina güvencesiyle pazarda yer almaya başladı. İtalyan kalitesini müşterileriyle buluşturduklarına dikkat çeken Urcan Makina Genel Müdürü Orçun Urcan, “Pazardaki üsten dönüşlü ve ağır hizmet tipi teleskopik yükleyici boşluğunu Magni’nin RTH ve HTH modelleri ile tamamlayacağız” dedi.
Satış, servis, kiralama ve ikinci el hizmetlerindeki başarıyla inşaat, liman, ağır sanayi başta olmak üzere iş makinesine ihtiyaç duyulan her alanda geçmişten gelen tecrübesini kalite ürünler ile sunan Urcan Makina, İtalyan teleskopik yükleyici üreticisi Magni’nin Türkiye distribütörlüğünü üstlendi. Magni’nin muadillerinden en büyük farkının birinci sınıf kalite malzeme ve teknolojiyi bir potada birleştirmesi olduğunu belirten Urcan Makina Genel Müdürü Orçun Urcan, “Magni markasıyla Türkiye’deki sektörlere en iyi çözümü sunabileceğimize inanıyoruz” dedi.
Magni’nin gelişmiş ürünleri, Urcan Makina’nın kalitesi ile buluştu
Dünya teleskopik yükleyici pazarında kalitesiyle öne çıkan Magni, Urcan Makine güvencesiyle Türkiye pazarındaki yerini aldı. İtalyan üretici Magni ile yapılan distribütörlük anlaşması hakkında açıklamalarda bulunan Orçun Urcan, “Magni teleskopik yükleyici ile Haziran ayında yaptığımız distribütörlük anlaşması sonucunda markayı Türkiye’de temsil etmeye başladık. Magni’nin temsilciliğini üstlendiğimizi, distribütörlüğün gerektirdiği ihtiyaçları şekillendirebilmek için hem satış hem satış sonrası hizmetlerle alakalı yeterliliğe ulaşıncaya kadar yaptığımız bu anlaşmayı duyurmadık. Anlaşmamızla ilgili sadece mevcutta çalıştığımız müşterilere bilgi verdik. İlk kurulum sürecini tamamladıktan sonra A’dan Z’ye satış ve satış sonrası hizmetleri kusursuz bir şekilde ilerletecek ekibimizi kurduk. Artık Magni ile yaptığımız bu anlaşmayı duyurabileceğimizin kanaatine vardık. Yakın zamanda ürünlerimizin lansmanlarını yapmaya hazırlanıyoruz. Markanın temsilciliğini üstlenmemizdeki amaç, Magni’nin çok farklı alanlarda kullanılabilen ürünlerinin olmasıydı. Bu doğrultuda Türkiye’deki sektörlere farklı ihtiyaçları için en iyi çözümü sunabileceğimize inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.
“RTH ve HTH ürün grubunu pazarla buluşturacağız”
Müşterilerden gelen talepler doğrultusunda Magni’nin geniş ürün yelpazesini Türkiye pazarına sunacaklarını kaydeden Orçun Urcan, ürünler hakkında şu bilgileri paylaştı: “Ülkemizdeki teleskopik yükleyiciler pazarına çeşitlilik kazandırmak için Magni’nin distribütörlüğünü üstlendik. Magni, teleskopik yükleyici alanında kalite ve performansın ön planda olduğu ürünler üretiyor. Markanın ürettiği bu ürünler, makine kullanıcılarına uzun soluklu bir çalışma modeli vaat ediyor. Kaliteden ödün vermeyen, çalışma şeklinde makine kaynaklı aksaklıklara yer vermek istemeyen firmaların, bu markayı tercih edeceğini düşünüyoruz. Pazarda üsten dönüşlü teleskopik yükleyiciler (RTH) ve ağır hizmet tipi Heavy Duty (HTH) ürün grubu olmak üzere iki ana gruba odaklanmak istiyoruz. Magni, bu ürün gruplarında rakiplerinin oldukça ilerisinde bulunuyor. RTH sınıfında 4 tondan 13 tona kadar ki bütün ürün gamını Türk müşterilerimizin talepleri doğrultusunda pazara sunacağız. Heavy Duty ürün grubunda ise 10 ton ile 50 ton çalışma ağırlığındaki ürünleri getireceğiz.”
“Magni ile pazardaki boşluğu çok iyi bir şekilde kapatacağımızı umuyoruz”
Magni ile Türkiye pazarına üstün kalitede ürünler sunacaklarına dikkat çeken Urcan, “Magni, üretim yaparken kaliteden asla ödün vermiyor. Temsilciliğini üstlendiğimiz marka, ‘Benim makinemin, pazardaki en iyi makine olması gerekiyor’ düşüncesiyle üretim yapıyor. Magni’nin ilk yatırım maliyeti çok ciddi gibi görünse de bu maliyet uzun yıllara bölündüğü zaman operasyon, bakım ve onarım maliyetleri oldukça düşük oluyor. Uzun süreli sorunsuz bir şekilde operasyonel süreçlerin gerçekleşmesi için kullanılan makinenin de sorun çıkarmaması gerekiyor. Pazara sunacağımız makinelerin inşaat sektörü, tersaneler, madenler ve imalat ile alakalı ağır sanayi alanlarında yoğunlukla kullanılacağını bekliyoruz. Türkiye pazarında RTH ve HTH modelleri çok fazla kullanılmıyor. Pazardaki bu boşluğu Magni ile çok iyi bir şekilde kapatacağımızı umuyoruz” diye konuştu.
Tek makine çok iş
Pazara sunacakları ürünlerin Türkiye’de imalat, madencilik, lojistik, muhtelif kaldırma ve kiralama operasyonları yapan firmalar tarafından tercih edilebileceğini belirten Orçun Urcan, bu sektörlerde yer alan firmaların öncelikli müşteri grupları arasında bulunduğuna dikkat çekerek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Magni’nin diğer markalardan en büyük farkı, farklı ataşman seçenekleri ile birçok iş yapılması. Böylece firmalar, bir makine maliyetine 8 makine almış gibi oluyor. Türkiye iş makinesi sektöründe teleskopik yükleyiciler henüz istenilen düzeyde değil. Bu ürünleri kullanmamış kişiler, teleskopik yükleyicileri basit bir makine gibi algılayabiliyor. Bu düşünceyi, Magni ile kırabileceğimizi düşünüyoruz. Burada Magni’nin sunmuş olduğu, bir aktüel ataşman var. Bu aktüel ataşmanlar makineyi birden çok işlevli hale getirebiliyor. Örneğin makinenin ucuna çatal takıldığı zaman makine, forklift gibi çalışıyor. Sepet takıldığı zaman, platform gibi insan kaldırır bir hal alıyor. Çatal ve sepet dışında vinç kancası, jib bom, kaya kamyonları için lastik tutucu, boru tutucu, beton mikseri, ağaç kesicisi, cam değişimleri için cam vakumu, kağıt geri dönüşümü için kağıt balya tutucusu, kar küremek için kar bıçağı, demir çelik sektörü için Colis tutucu bulunmakdır.”
Farklı marka ataşman kullanımı
Magni’nin kaliteden ödün vermeyen bir firma olduğunu belirten Urcan, Magni teleskopik yükleyicilerinin pazarda önemli bir hacme ulaşan farlı marka ataşmanlarla uyumlu bir şekilde çalıştığını söyledi ve şunları ekledi: “Geçmiş dönemlerde farklı bir markayla çalışan müşterilerimiz Magni teleskopik yükleyici satın aldığında elinde bulunan yeni jenerasyon ataşmanlarını, önümüzdeki dönem içerisinde gelecek olan bomun ucuna takılan özel bir adaptör ile kullanabilecek. Dolayısıyla elinizde ataşman varsa yeni bir ataşman almanıza gerek yok. Magni, bu ataşmanı tanıyıp, makineye tanıtıp, kullanabilir hale getiriyor. Magni teleskopik yükleyicilere; Çatal ve sepet dışında, köprü kontrolleri yapabilmek için pozitif/negatif çalışabilen teleskopik platformlar, kaldırma işleri için vinç kancası ve jib bom, kaya kamyonları için lastik tutucu, boru ve silindir tutucu, beton mikseri ve 1.000 litreye kadar beton kovası, ağaç kesme aparatı, cam değişimleri için cam vakumu, kağıt geri dönüşümü için kağıt balya tutucusu, bina yıkımlarında kullanılan kapmalar, kar küremek için kar bıçağı, demir çelik sektörü için Colis tutucu takılabilmektedir. Böylece Magni ihtiyaç duyulan makineye kolaylıkla dönüşebiliyor” dedi.