SNH İnşaat, Anadolu Otoyolu Çeltikçi Kavşağı ile Susuz Kavşağı arasındaki üstyapı iyileştirme ve onarım faaliyetlerine devam ediyor. Projede Wirtgen’in asfalt kazıma makinesi, Beninghoven’in asfalt plenti, Vögele’nin finişer ve besleyicileri ile Hamm’ın silindirlerini kullanan firma, Wirtgen Ankara’nın çözüm ortaklığı ile asfaltlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor
Türkiye ve çevre coğrafyalarda altyapı ve üstyapı inşaat projelerinde yer alan SNH İnşaat, 2019 yılında ihalesini üstlendiği Anadolu Otoyolu Çeltikçi Kavşağı ile Susuz Kavşağı arası muhtelif kesimlerde üstyapı iyileştirme ve büyük onarım inşaatındaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Proje kapsamında 35 kilometrelik yolun asfaltmasını gerçekleştiren firma, sahip olduğu geniş makine parkı ile yol yapımını sorunsuz ve k esintisiz gerçekleştiriyor. Asfaltlama çalışmasında Wirtgen Ankara ile çözüm ortaklığı yapan SNH İnşaat, projede Hamm’ın 5 adet silindiri, Wirtgen’in 1 adet asfalt k azıma makinesi, Beninghoven’in ECO 4000 asfalt plenti, Vögele’nin 3 adet finişeri ve 2 adet Vögele MT 3000-2 Offset besleyici ile hummalı bir çalışma yürütüyor . Özellikle projede ilk defa kullanılan 2 adet Vögele MT 3000-2 Offset besleyiciler ile, sürekli malzeme transfer ederek, finişerin durmadan serim yapmasını sağlıyor. 55 derece sağa ve sola hareket edebilen hareketli konveyör sayesinde tek bir besleyiciyle yan yana çalışan 2 adet finişeri beslemek mümkün.
Aralıksız serim
35 kilometrelik yolun asfaltlama çalışmasında kalitesi yüksek ve teknolojik makinelerle çalıştıklarını belirten SNH İnşaat forme ni Kasım Aktaş, özellikle Vögele’nin besleyicisini kullanmaya başladıktan sonra finişerlerle sürekli serim yapabilme imkanına sahip olduklarını söyledi. Yaklaşık 35 yıldır asfalt sektöründe faaliyet gösteren ve 6 yıldır SNH İnşaat ’ta formenlik yapan Kasım Aktaş, “Her zaman çalışmaktan gurur duyduğum bir makine parkı var . Bundan dolayı tüm projelerimizi sorunsuz olarak en kısa sürede tamamlıyoruz. Bu projede de 35 kilometrelik yolun asfaltlamasını en hızlı şekilde gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Asfaltlama çalışmasında yol makineleri ürün grubunun en iyi mark asının 1 adet asfalt kazıma makinesini, 1 adet asfalt plentini, 3 adet finişerini, 2 adet besleyicisini ve 5 adet silindirini kullanıyoruz. Bu projede yeni bir sisteme geçiş yapar ak, Vögele marka finişerlerimizi yine besleyici kullanarak, finişerlerimizle aralıksız, konforlu ve düzenli bir şekilde serim yapabiliyoruz” dedi. Kasım Aktaş, Covid-19 nedeniyle çalışma sırasında makinelerin temizliğine önem ver erek, maske taktıklarını ve sosyal mesafeye dikk at ettiklerini de sözlerine ekledi.
Düşük yakıt tüketimi ve nakliye kolaylığı
SNH İnşaat’ın yol makineleri ürün grubunda Wirtgen Grubu’nda yer alan markaların dışında herhangi bir mark a ile çalışmadığına dikkat çeken Vögele Ürün Satış Müdürü Yaşar Özçınar, “SNH İnşaat, gerçekleştirdği başarılı çalışmalarla başta Türkiye olmak üzere çevre ülkelerde de adını duyuruyor ve önemli pr ojelere imza atıyor. Bu projelerde de özellikle yol grubu makinelerinde ter cihini Wirtgen’den yana kullanıyor. Biz de Wirtgen Ankara olarak SNH İnşaat’a gerekli olan tüm hizmeti ak satmadan sunuyoruz” dedi ve SNH İnşaat tarafından ilk defa kullanılan Vögele MT 3000-2 Offset besleme makinesiyle ilgili şunları söyledi: “ Vögele MT 3000-2 Offset besleyiciler, kamyonların getirdiği malzemeyi homojen olarak karıştırıp, ısıtılan konveyör bandına aktarıyor. Malzeme buradan da finişerin üzerine takılan hazneye gönderiliyor. Böylelikle finişer, kesintisiz olarak sürekli serim imkanı sunuyor ve sonuç olar ak daha pürüzsüz bir asfalt elde ediliyor. Vögele besleyicilerimizin düşük yakıt tüketimi, kullanıcılarına büyük tasarruf sağlıyor. MT 3000-2 Offset, 1 saatte 13 litre yakıt tüketiyor. Rakipleri ise 1 saatte 46 litre yakıt tüketiyor. Ayrıca makine, lowbedlerle rahatlıkla özel bir izin alınmadan taşınması ile kullanıcılarına nakliye avantajı da sunuyor.”
Önce eğitim…
Wirtgen Ankara bünyesinde yer alan tüm makinelerin SNH İnşaat tarafından kullanıldığına dikkat çeken Wirtgen Ankara Teknisyeni Resul Demir, “SNH İnşaat, tek marka ile çalışıyor ve tek bir yer den servis hizmeti alarak, işlerinin daha hızlı ve sorunsuz olmasına olanak sağlıyor” ifadelerini kullandı. Anadolu Otoyolu Çeltikçi Kavşağı ile Susuz Kavşağı arasındaki üstyapı iyileştirme ve onarım faaliyetinde ilk defa kullanılan Vögele MT 3000-2 besleyicisiyle ilgili operatörlere eğitim verdiklerini belirten Resul Demir, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Müşterilerimize makineyi teslim ederk en eğitim veriyoruz. Teknisyen arkadaşlarımızla beraber daima eksiksiz olarak sunmaya çalışıyoruz. Bu noktada en önemli konu eğitim. Bu nedenle gerekli olan tüm eğitimleri müşterilerimize sağlıyoruz. Aynı zamanda sahip olduğumuz WiTOS programı sayesinde makinenin çalışmasını ve arızasını sür ekli takip ederek gerekli olan tüm konularda anında müdahale ediyoruz.”
Saatte 1200 ton malzeme transferi
Projede kullanılan Vögele’nin besleyicisiyle ilgili teknik bilgiler de aktaran Resul Demir, Vögele MT 3000-2 Offset’in saatte 1200 ton malzeme transferi sağlayıp, finişerin durmadan serim yapmasını ve çalışmalardaki hataları minimum düzeye indirmesini sağladığını söyledi. Demir, “Vögele MT 3000-2 Offset ile finişer durmadan serim yapmaya devam ediyor ve makine sür ekli finişeri besliyor. Normalde asfalt yüklü kamyon finişere yaklaştığı zaman makine duruyor, kamyon yanaşıyor ve devam ediyor. Daha sonra durup kalkarak, serim gerçekleştiriliyor ama bu durup k alkmalardaki hataları besleyici ile ortadan kalkıyor. Finişerin durmadan serim yapması ve yol konforunun en üst seviyede tutulması için k ullanılıyor” şeklinde konuştu.