İnşaat ve iş makineleri sektöründe yaşanan gelişmeleri, 27 yıldır hiç ara vermeden okuyucularına aktaran Makina Market, hala ilk sayıdaki heyecanı ile yayın hayatını sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Volvo ilk orta tonajlı elektrikli ekskavatörü için Avrupa lansmanı yaptı

Volvo Construction Equipment (Volvo CE), ilk orta boy elektrikli ekskavatörü EC230 Electric’i Avrupa pazarına sundu. Üretici firma, düşük gürültü ve sıfır emisyon sunan Volvo EC230 Electric’in bölgedeki seçkin müşteriler tarafından kullanılabileceğini belirtiyor.

2021’de Çin’de ve 2022’de Norveç’te tanıtılan 23 tonluk EC230 Electric, dizel muadili EC200E ile aynı performansı vaat ediyor, ancak Volvo, yeni makinenin sıfır emisyon, düşük gürültü, düşük titreşim, daha iyi kontrol edilebilirlik ve daha düşük toplam sahip olma maliyetinde bulunduğunu belirtiyor. Volvo’ya göre operatörler, ekskavatörün dizel eşdeğerine benzer bir kazma kuvveti elde ettiğini ancak bu süreci daha hızlı bir çevrim süresiyle kazandığını ifade ediyor.

Avrupa pazarında yerini aldı

Şimdiye kadar ekskavatör, İsveç’teki Slakthusområdet kentsel gelişim projesi, ülkedeki en büyük fosilsiz şantiye ve Danimarka’daki Geleceğin Yeşil İnşaat Sahası projesi gibi Avrupa’daki müşteri sahalarında bulundu. Bu bölgelerde çalışan Volvo EC230 Electric, bir ofis binası ile kentsel kamusal alanların inşasına yardımcı oldu. Lityum-iyon pillerle çalışan EC230 Electric, yüksek güçlü bir öğle yemeği saati şarjı varsayılarak tam sekiz saatlik vardiyada çalışacak şekilde tasarlandı. Volvo CE teknoloji başkanı Thomas Bitter, “Müşterilerimizle iş ortaklığı yapmak, inovasyon yolculuğumuzun hayati bir parçası ve onlarla yakın işbirliği, teklifimizi sürekli olarak geliştirmek ve sürdürülebilir çözümler oluşturmak için değerli geri bildirimleri nasıl elde edebileceğimizi gösteriyor. EC230 Electric, sürdürülebilir gücünü kanıtladı ve modern şantiyeler için mükemmel bir seçimdir. Ayrıca zorlu görevleri yerine getirirken çevresine de duyarlıdır” dedi.

Farklı tipte kullanımlara uygun

Ekskavatör, çoğu Avrupa ülkesinde standart bir konektör olan ve çeşitli şarj istasyonlarında şarj etmeye izin veren bir CCS2 konektörü ile donatıldı. Bir CEE soketi üzerinden akünün şarj edilmesini sağlayan 22 kW güç seviyesi sağlayan bir şarj kablosu ile birlikte geliyor. Müşteriler ayrıca makine için özel olarak tasarlandı. Bir mobil güç bankası kullanma seçeneğine de sahiptir.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Wacker Neuson, ataşman üretimine başlıyor

SONRAKİ HABER

Zoomlion ZS090V Mini Yükleyici artık Türkiye pazarında!

BENZER HABERLER
Total
0
Share