Font
A man presents at the 2nd Excavation Sector Meeting, with İSHAF and KOMATEK 2026 branding.
Speaker presents at a business conference with İSHAF and KOMATEK logos on screen, audience applauds.

İSHAF, 2. Hafriyatçılar Sektör Buluşması’yla sektörün sorun ve çözüm alanlarını ele aldı

İstanbul Hafriyatçılar Federasyonu (İSHAF) tarafından düzenlenen 2. Hafriyatçılar Sektör Buluşması, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kamu kurumları, akademi dünyası ve sektör temsilcilerinin katılımıyla yapılan programda, hafriyat sektörünün mevcut durumu ve gelecek dönem hedefleri ele alındı.

ETKİNLİK

İstanbul Hafriyatçılar Federasyonu tarafından düzenlenen 2. Hafriyatçılar Sektör Buluşması, 24 Aralık 2025 tarihinde saat 14.00’te İstanbul Fuar Merkezi Divan Buhara Amfi Salonu’nda gerçekleştirildi. Sektör paydaşlarının bir araya geldiği programda, güncel gelişmeler ve yürütülen çalışmaların değerlendirildiği belirtildi. Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Program kapsamında İstanbul Hafriyatçılar Federasyonu’nun faaliyetlerini konu alan tanıtım filmi izletildi. Etkinliğin organizasyonu ise Apa Yayıncılık tarafından üstlenildi.

Toplantının açılış konuşmasını İSHAF Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Turan yaptı. Turan konuşmasında, sektörün düzenli ve güçlü bir yapıya kavuşması için yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti. Açılışın ardından; İMDER Genel Sekreteri Oğuz Yusuf Yiğit ve İSTAÇ Genel Müdürü Fatih Uğur sektörün genel görünümü ve iş birliği süreçlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sektör gündemine yönelik değerlendirmeler paylaşıldı

Programda İSHAF Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gürkan Keser, federasyonun yürüttüğü projeler ve sektör vizyonu hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Yeni hafriyat yönetmeliği ve yetki belgesi çalışmalarına ilişkin bilgilendirme ise Özyeğin Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Hulusi Alphan Dinçkol tarafından yapıldı. Sunumlarda, mevzuat başlıkları, uygulama alanları ve sektörün ortak sorunları çeşitli yönleriyle değerlendirildi.

Sektör vizyonu ve yeni yönetmelikler değerlendirildi

Programın sonunda etkinliğe katkı sunan kurum temsilcileri ve konuşmacılara plaket takdim edildi. Tören kapsamında; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı I. Bölge Müdürü Serdar Yücel, İSTAÇ Genel Müdürü Fatih Uğur, İMDER Genel Sekreteri Oğuz Yusuf Yiğit, İTO Meclis Üyesi Fuat Kulaçoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Hulusi Alphan Dinçkol ile sektör temsilcilerine teşekkür plaketi verildi. Plaket töreninin ardından verilen kahve arası sonrasında, soru–cevap oturumu gerçekleştirildi ve katılımcıların görüş ile önerileri dinlendi.

Katılımcılara plaketleri takdim edildi

çeka ocak

A man in a dark suit and light blue tie speaks at a podium.

Zekeriya TURAN - İSHAF Yönetim Kurulu Başkanı

Man in suit speaks at podium at a conference.

Av. Gürkan KESER - İSHAF Yönetim Kurulu Üyesi

Fatih Uğur, General Manager, speaks at the İSHAF 2nd Excavators Sector Meeting.

Fatih UĞUR - İSTAÇ Genel Müdürü

Man in glasses speaks at podium during an "İSHAF 2. Hafriyatçılar Sektör Buluşması" event.

Hulusi Alphan DİNÇKOL - Özyeğin Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi

Many men, some in suits, stand in rows in a room, appearing attentive.
Conference with a speaker presenting KOMATEK 2026 to an audience in an auditorium.