Font
Two yellow and green floating platforms, one with a tugboat, docked at a concrete pier.
Two yellow and green floating platforms, one with a tugboat, docked at a concrete pier.

HABER

Türkiye’nin ağır yük kaldırma, proje taşımacılığı ve yük mühendisliği alanında dünya çapında lider firmalarından Hareket, deniz üstü projelerdeki yetkinliğini Marin Hizmetleri ile ileri bir aşamaya taşıdı. Entegre proje çözümleriyle öne çıkan şirket, iki adet yeni 330 sınıfı barge yatırımıyla kara ve deniz operasyonlarını kapsayan uçtan uca ve kesintisiz hizmet modelini devreye aldı.

Hareket, Marin Hizmetleri ile deniz üstü projelerde global iddiasını güçlendiriyor

Marin Hizmetleri ile birlikte üç kıtada petrol, gaz ve yenilenebilir enerji projelerinde daha etkin, esnek ve entegre çözümler sunmayı hedeflediklerini belirten Hareket CEO’su Abdullah Altunkum, “Stratejik planlarımızda önemli yer tutan ve halka arz sürecimizde yatırımcılarımızla da paylaştığımız off-shore hizmetlerimizi hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu adımı, Hareket’in uzun vadeli büyüme vizyonunun ve entegre mühendislik yaklaşımının somut bir yansıması olarak görüyoruz. Ekipman kiralama, ağır yük taşımacılığı ve yük mühendisliği olmak üzere üç ana hizmet alanı altında yapılandırdığımız Marin Hizmetleri’ni, Hareket’in mühendislik kabiliyetlerini kara ve deniz operasyonlarını kapsayacak şekilde tamamlayan stratejik bir yapı olarak konumlandırıyoruz” dedi.

“Petrol ve gaz projelerinde hedefimize kararlılıkla ilerliyoruz”

Proje bazlı ve terzi usulü yaklaşımlarını deniz operasyonlarına da taşıdıklarını vurgulayan Abdullah Altunkum, “Her projeyi kendi ihtiyaçları ve riskleri doğrultusunda ele alan terzi usulü proje yönetimi anlayışımızı uçtan uca sunuyoruz. İş ortaklarımıza tek noktadan, kesintisiz ve entegre çözümler sağlarken; Orta Doğu ve Avrupa’nın stratejik deniz üstü projelerini hayata geçirmek üzere aktif görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Üç kıtada edindiğimiz operasyonel deneyimi Marin Hizmetleri ile daha da derinleştirerek, enerji, altyapı, petrol ve gaz projelerinde global ölçekte tercih edilen ilk üç çözüm ortağından biri olma hedefimize kararlılıkla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

10 milyon Euro’luk barge yatırımı 2026’da sahaya çıkıyor

Hareket’in 2030 hedefleri ve büyüme stratejisi doğrultusunda, 10 milyon Euro yatırımla Çin’de ürettirilen 2 adet 110 ton taşıma kapasiteli, 330 sınıf yüksek standartlı barge, 2026’nın ilk çeyreği itibarıyla Orta Doğu, Asya-Pasifik ve Akdeniz bölgelerinde petrol, gaz ve yenilenebilir enerji projelerinde aktif olarak kullanılacak.

Smiling man in a suit sits at an office desk with a Turkish flag and a "HAREKET" flag.

Abdullah ALTINKUM-Hareket CEO’su

A large red and green barge, labeled "HAREKET 330-02 PANAMA," supported by airbags on land.
Giant yellow and blue gantry crane on a barge, tugboats, Bosphorus, Istanbul skyline.