ED Makine’nin Türkiye pazarında temsil ettiği CARTER mini ekskavatörler, 21. Uluslararası İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı Agroexpo 2026 kapsamında sektörle buluştu. Yaklaşık 80 ülkede kullanılan CARTER markası, fuarda sergilenen CT16, CT36 ve CT80 modelleriyle kompakt yapısı, güçlü Yanmar motorları ve farklı tonaj seçenekleriyle ziyaretçilerin ilgisini topladı.
Agroexpo 2026 boyunca ED Makine standında sergilenen CARTER mini ekskavatörler, fuar ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü. Fuarda ED Makine Satış ve Pazarlama Müdürü Bimen Adıgüzel, CARTER modellerinin teknik özellikleri ve kullanım alanları hakkında bilgi vererek sektör profesyonellerinden gelen soruları yanıtladı.
“Agroexpo’da 3 farklı CARTER modelini tanıttık”
Fuarda yer alan CARTER modelleri hakkında açıklamalarda bulunan Bimen Adıgüzel,
“Agroexpo 2026’da 3 farklı CARTER modelini tanıttık. Bunlar 2 ton, 4 ton ve 8 ton sınıfında yer alan makinelerimizdi. CARTER serisinde genel olarak 1 ton ile 8 ton arasında birçok farklı modelimiz bulunuyor. Fuarda CT16, CT36 ve CT80 modellerimizi ziyaretçilerimizin beğenisine sunduk” dedi.

Tüm modeller gücünü Yanmar motordan alıyor
Fuarda sergilenen modellerin teknik detaylarına değinen Bimen Adıgüzel sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Motor kalitesi markanın en önemli avantajları arasında yer alıyor. Tüm modellerde Japon Yanmar motor kullanılıyor. CT16 modelimiz 1.730 kilogram ağırlığında ve 2 ton sınıfında yer alıyor. Bu modelde 14 beygir gücünde Japon Yanmar motor kullanılıyor. CT36 modelimiz 3.900 kilogram ağırlığında ve 4 ton sınıfında konumlanıyor. Bu modelimizde de Japon Yanmar motor tercih ediliyor ve CT36, klimalı yapısıyla öne çıkıyor. CT80 modelimiz ise 8.880 kilogram ağırlığında olup 9 ton sınıfında yer alıyor. Yanmar’ın tek kodlu ve turbo motoruna sahip olan bu makine, 72 beygir güç üretiyor ve sınıfının en güçlü makineleri arasında bulunuyor.”
Gri renkli CT80, CARTER standında dikkat çekti
Fuarda sergilenen gri renkli CARTER CT80 modeli, standın dikkat çeken makineleri arasında yer aldı. Bu renk uygulamasının ilk kez CARTER fabrikası tarafından Avusturya’da kullanıldığını belirten Adıgüzel, gri rengin fuar süresince ziyaretçilerden olumlu geri dönüşler aldığını ifade etti.
Adıgüzel, CT80 modelini Türk kullanıcılarla buluşturduklarını ve saha performansı ile kullanıcı tepkilerini doğrudan gözlemlediklerini dile getirdi.

“CARTER’i Türkiye’de güçlü kılan ED Makine yapılanmasıdır”
CARTER’in Türkiye’deki yapılanmasına değinen Bimen Adıgüzel, “CARTER’i diğer markalardan ayıran en büyük özellik, arkasında ED Makine gibi güçlü bir yapının bulunmasıdır. ED Makine, yaklaşık 40 yıldır yalnızca makine sektöründe faaliyet göstermekte ve Türkiye’nin en büyük kiralama firmalarından biri olarak hizmet vermektedir. Tüm bakım ve operasyon süreçlerini kendi bünyemizde yürütmemiz sayesinde saha performansı ve bakım konusunda ciddi bir fark yarattık. 2023 yılından bu yana CARTER’in Türkiye’deki yapılanmasını üstleniyoruz ve bugüne kadar herhangi bir olumsuz geri dönüş almadık. CARTER, Türkiye’de ED Makine güvencesiyle hizmet vermektedir” açıklamalarında bulundu.
