Dünyanın önde gelen paletli ekskavatör markalarından Sumitomo’nun Türkiye ile birlikte 20 ülkedeki dağıtımını yürüten TSM Global, pazarda rekabetli bir konumda yer alıyor. TSM Global CEO’su Taner Sönmezer, Avrupa pazarına açılma süreçlerini ve yatırım planlarını Bauma Fuarı’nda anlattı. Sönmezer, “Türkiye’de yakaladığımız başarıyı, Doğu Avrupa, Ukrayna ve Türk Cumhuriyetlerine taşıyarak Türkiye’yi merkez haline getiriyoruz. Bu bölgelerin dağıtımını bir Türk şirketi olarak biz üstleniyoruz” dedi.
Türkiye’de dünyanın önde gelen iş ve istif makinesi markalarının distribütörlüğünü yapan TSM Global, Bauma Fuarı’nda ürün ve hizmetlerini sergiledi. Fuarda, Türkiye’den gelen ziyaretçilerin yanı sıra şirketin hizmet verdiği ülkelerden de çok sayıda misafir ağırlandı.
TSM Global, Sumitomo’nun 20 ülkedeki tek yöneticisi konumunda
TSM Global olarak, Türkiye ile birlikte Doğu Avrupa, Ukrayna ve Türk Cumhuriyetlerinin ana operasyon merkezini oluşturduklarını kaydeden TSM Global CEO’su Taner Sönmezer, “Bu kimlikle Bauma Fuarı’na ilk kez katıldık. Sumitomo ekskavatörlerinin 20 ülkedeki satış, servis, satış sonrası hizmetler ve eğitim süreçlerinin tamamını biz yürütüyoruz. Bu bizim için büyük bir gurur. Çünkü Sumitomo markasını Avrupa pazarına ilk kez bir Türk şirketi olarak biz taşıyoruz. Türkiye’de elde ettiğimiz başarıyı bu bölgelere de yaymayı hedefliyor, bu sürecin merkezine Türkiye’yi yerleştiriyoruz. Bugün burada sergilenen makinelerin tamamı, Romanya ve Polonya’daki bayilerimize TSM Global üzerinden gönderilmiş olup, bu başarıyı Avrupa’ya taşımanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

“Ülkemize önemli bir katma değer sağlıyoruz”
Sumitomo’nun 20 ülkedeki tüm operasyonlarının TSM Global tarafından yürütülmesinin, ihracat ve istihdama sağladığ katkılarla birlikte değerlendirildiğinde, Türkiye adına büyük bir başarıya işaret ettiğini vurgulayan Taner Sönmezer, “Türkiye ve çevre ülkelerde yıllık 1.500 adetlik satış hedefimiz, Sumitomo ile olan iş birliğimizi stratejik bir boyuta taşıdı. Türkiye’de bir üretim hattı kurma planımız da bu iş birliğinin en önemli gündem maddelerinden biri. Bu projeyi hayata geçirerek ülkemize ciddi bir katma değer daha sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
“40 milyon Euro’luk yatırım ve ilave istihdam sağlıyoruz”
Gelecek hedefleri doğrultusunda yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini belirten Sönmezer, “Toplamda 40 milyon Euro değerinde müşteri deneyimi ve teknik eğitim merkezleri ile 20 ülkeye hizmet verecek ana yedek parça ve satış sonrası hizmet tesislerini Türkiye’de kuruyoruz. Mevcut bölge müdürlüklerimize ek olarak İstanbul’da 23 bin metrekarelik ve Ankara’da 14 bin metrekarelik yeni tesis yatırımlarımız sürüyor. Böylece hem teknolojik altyapımızı geliştiriyor hem de müşteri memnuniyetini her zaman öncelik olarak görüyoruz” açıklamalarını yaptı.
