İnşaat ve iş makineleri sektöründe yaşanan gelişmeleri, 27 yıldır hiç ara vermeden okuyucularına aktaran Makina Market, hala ilk sayıdaki heyecanı ile yayın hayatını sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Hatay’da enkazın yüzde 49’u döküm sahalarına taşındı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden etkilenen Hatay’da, yıkılmış ve acil yıkılacak binalardaki enkazın yüzde 49’u hafriyat döküm sahalarına taşındı. Bölgede çalışan kamyonların hafriyat döküm sahalarına 286 bin 662 sefer yaptığı şehirde, 10 bin 447 binada enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat’taki depremler ile 20 Şubat’taki Defne merkezli 6,4’lük sarsıntının büyük yıkıma neden olduğu kentte, enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Depremlerde yıkılan ve acil yıkılması gereken 21 bin 386 binanın olduğu Hatay’daki çalışmalara, kamyon, ekskavatör ve arazözün de aralarında olduğu 3 bin 452 araçla destek veriliyor.

Çıkarılan molozlar 23 hafriyat döküm sahasına taşınıyor

Kamyonların hafriyat döküm sahalarına 286 bin 662 sefer yaptığı kentte, şu ana kadar 10 bin 447 yapıda enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı. Kentte, depremden en çok etkilenen Antakya ve Defne ilçesindeki 11 bin 884 yıkık ve acil yıkılacak binadan 5 bin 575’inde enkaz kaldırıldı. Molozların yüzde 47’sinin iş makineleriyle taşındığı iki ilçede, 2 bin 652 araçla günde ortalama 11 bine yakın sefer yapılıyor. Hatay genelinde yürütülen enkaz kaldırma çalışmalarında çıkarılan molozlar, 23 hafriyat döküm sahasına taşınıyor.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Hitachi Amerika'da “Başlangıç” aşamasına giriyor

SONRAKİ HABER

Wacker Neuson "zor koşullara" rağmen büyümeye devam ediyor

BENZER HABERLER
Total
0
Share